Scroll to top
Back
cooking

Χοιρινή “Μπομπίτα”

  • Κείμενο:

    ιάκωβος-ορφανίδης

  • Φωτογραφίες:

    ιάκωβος-ορφανίδης

  • Ημερομηνία:

    Μάρτιος 2018

  • Επιμέλειαιάκωβος-καγκελίδης :

    πωλίνα-ταϊγανίδου + τάσος-θώμογλου

Scroll

Για την μπομπίτα χρειαστήκαμε:

  • ένα καρβελάκι 1 KG
  • 1 KG χοιρινό κρέας για τηγανιά ( κομμένο σε κύβους)
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες ( κόκκινη, κίτρινη και ποτροκαλί )
  • 4-5 μανιτάρια
  • 2 μπαστουνάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • κρασί κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ( 3-4 κουταλιές της σούπας ) - αφού έχει ζεσταθεί καλά -, το κρέας για περίπου 30 λεπτά. Όταν σωταριστεί βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, αφήνοντάς το να εξατμιστεί. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι, ζεσταίνεται και σωτάρουμε τα λαχανικά μας. Αρχικά ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια,  τα οποία είναι κομμένα σε χοντρές φέτες και τα αχνίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Έπειτα, βάζουμε μέσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο κρασί και τα ανακατεύουμε ελαφρά για να μην διαλυθούν. Παίρνουμε το καρβελάκι, κόβουμε το πάνω μέρος, δημιουργούμε δηλαδή κάτι σαν καπάκι χωρίς όμως να κοπεί εντελώς. Αφαιρούμε  την ψίχα από μέσα. Συνεχίζοντας, βάζουμε  σε στρώσεις εναλλάξ το κρέας και τα λαχανικά μέχρι να γεμίσει ως πάνω σε ύψος που να φαίνονται τα υλικά. Κλείνοντας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

TIPS

Τα λαχανικά θέλουμε να είναι crispy

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2